Byfesten

5
(1)

En hyggekrimi.

Linå byfesten var den årligt tilbagevendende og ultra store begivenhed for landsbyen, hvor den gamle sportsplads blev omdannet og udstyret med et gigantisk telt og en række mindre telte med boder fx det legendariske skydetelt eller fiskedammen. Tyggegummiboblekonkurrencen og Five-a-side turneringen buldrede i baggrunden med udklædte fodboldspillere, hvor de mest mindeværdige vel nok er Team Ninjaturtles. Landsbyen summede af liv og fællesskabet i byen blev vedligeholdt. I de gode år i 80’erne med VM og EM i fodbold var der tillige storskærm i teltet, når fodboldlandsholdets helte tonede frem og deres kampe blev vist på den eneste TV-kanal, der fandtes. Danmarks Radio. Det var stort.

I forsamlingshuset kunne der være dilettantforestilling om aftenen naturligvis med nogle store personligheder og primadonnaer. Nogle højtråbende landsbytosser og lånte originaler, der måtte starte i det små med skuespillerkarrieren.

Og måske blev det hele krydret med et mord. Et rigtigt mord med en unægtelig ubekvem død person midt i festlighederne.

Hvem af de gæve landsbyborgere er morderen, hvem er mistænkte, hvem løser mysteriet, når den lokale Politi Nærstation sender en afdanket politimand, der er på prøve efter flere skandaler i det københavnske og en lettere fejlslået tilgang til politiarbejdet samt hans tro assistent, der er en mand af arabisk afstamning, og har et noget løst forhold til den danske lovgivning både hvad angår rusmidler men også vold. Som kun delvist kan sproget og for det meste taler i ordsprog, der omhandler kameler (virker det bekendt? Det er meningen).

Dette er åbningsreplikken for mit afsæt ind i krimiens verden. Jeg håber du glæder dig til at læse historien.

Byfesten har været under nyversionering og er derfor ikke længere tilgængelig, men jeg undersøger mulighederne for at udgive hos et forlag eller som selvudgivelse. Følg med her på siden. Du kan også forudbestille bogen her og så skal jeg fortælle, hvornår jeg er klar.

Genre: ungdomskrimi

Bagsideteksten:

1986
Årets byfest i Linå står for døren. Fem dages fest og i år er særlig. I år er der nemlig VM i fodbold.

12-årige Tim glæder sig vanvittigt. Glæder sig til de to indledende kampe fra Mexico. Kampe, der begge vises i teltet på storskærm. Men han glæder sig også til den traditionelle byfest, der inkluderer march gennem byen med orkester, boder, skydetelt, andedam, slik, sodavand og pølser, fritter og tyggegummiboble-konkurrence, hoppeborg og flødebollekast. Dette krydres med cykelringridning, babystafet, stærkmandskonkurrence og diskofest. Det hele toppes med dilettantskuespil lørdag aften. I år med en overraskelse.

Inden festen rigtig kommer igang, sker der et mord i forsamlingshuset. Årets dilettantdronning og hovedrolleindehaver dræbes af en anordning. Det er flødebollemaskinen. Hvorfor dræbes hun? Og ikke mindst af hvem.

Nærpolitiet sender en afdanket politimand og dennes assistent, der er kommet til fra det københavnske, til at tage sig af efterforskningen, hvor de gæve landsbyborgere hver og en kaldes til afhøring. Der må findes en morder. Efterhånden som politiarbejdet skrider frem, dukker flere og flere af landsbyens
øvrige skyggesider frem i lyset. Måske er flere i fare.

Tim følger efterforskningen på sidelinjen, men gennemfører også sin egen i det skjulte. For hvem af landsbyens kendte ansigter er morder? Det er et godt spørgsmål, som kun en lokalkendt kan afsløre.

Sikke en byfest.

Fotogalleri fra den rigtige byfest

Anmeldelse af historien

Klik på mindst én stjerne for at anmelde historien

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal anmeldelser 1

Ingen anmeldelser endnu. Vær den første

One thought on “Byfesten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *