Kongeklenodiet – Vi, der vogter – bind 2

Kongeklenodiet 2 har i sommeren 2023 været under sproglige opdateringer og nyversionering, så jeg håber på at den “nye historie” finder et rigtigt forlag inden længe. Derfor er den heller ikke længere mulig at købe. Følg med her på siden for nyt om det nye design af bogen, der kommer snart.

Kongeklenodiet har fået en efterfølger. Bind 2 kan forudbestilles ved at kontakte mig her på siden.

Glæd jer til fortsættelsen. Jeg er stolt af arbejdet og fortsættelsen af historien om Linå. Fordi alle ender er ikke løst. Flere ting stritter og mangler en knude. Fordi historien skal fortælles. For tænk, hvis historien er sand!

Undertitlen på bogen er “Vi, der vogter”, fordi der stadig er nogle derude, der ikke vil Tim det godt. Måske er alt heller ikke som det ser ud til eller som historien hidtil har vist. Kan du gætte hvem, der er ude efter Tim, og hvem der ved mere end vi efter den første bog? Det er heller ikke alle historier i historien, der falder ud som beskrevet i bind 1. Der er ind til flere overraskelser, når en fjer bliver til fem høns.

En mere detaljeret indholdsbeskrivelse er følgende:

I fortsættelsen af Kongeklenodiet vågner lokalpatrioten Tim på hospitalet, ør og forslået efter sit fald fra landsbykirkens tårn, hvor Kongesønnen og hovedpersonen bag vogterne, Jørgen Mason fik sit endeligt. Kongeklenodiet blev ikke fundet. Langsomt forsøger Tim at få hverdagen tilbage med hjælp fra sin kæreste Winnie efter den intense menneskejagt gennemført af vogterne af kongeklenodiet. Det nager ham dog stadig, at han ikke ved, hvor kongeklenodiet er gemt – eller om klenodiet overhovedet findes i kirken endnu. Selvom de øvrige vogtere af kongeklenodiet er i politiets varetægt, begynder der at ske gruopvækkende begivenheder omkring ham. Snart finder Tim ud af, at der stadig er nogen i landsbyen, der bærer nag og det på en meget voldsom måde. Hvem er denne person, der fortsætter jagten på Tim og Tims trofaste ven, Simon og ikke har opgivet håbet om at finde kongeklenodiet? Er der flere? Måske er Tims redning at finde kongeklenodiet og få historien om kongeklenodiet bragt frem i lyset på trods af vogternes modvilje.

Det lader heller ikke til, at historien fra dengang kongeklenodiet blev gemt, er helt som fortalt gennem tiderne og gennem generationer. Der er sket noget dengang Danmarks konge hed Valdemar efter den kongeløse periode. Dengang et landevejsrøveri gik grueligt galt og lokale mænd og landevejsrøvere fik fingre i den nye konges særdeles værdifulde klenodie. Der er også sket noget dengang Jørgen Mason var dreng og mistede sine forældre i en skudveksling med tyske soldater under anden verdenskrig. Men hvorfor er det gået så galt i landsbyen, og hvem er til at stole på? Hvem er vogterne og hvem er deres egentlige aner? Kan der være tale om, at historien ikke er genfortalt eller gengivet korrekt, og der er sket noget i landsbyens liv, som kan ændre på fortællingen om landevejsrøveriet og kongeklenodiet? Hvem har egentlig overbragt historien til nutiden?

Og hvad nu hvis historien ér sand og kongeklenodiet gemmer sig i landsbykirken?

Læs første bind af Kongeklenodiet med viden om, at historien ikke er slut.

Jeg har modtaget en grundvurdering af manuskriptet fra et forlag. De skriver bl.a. følgende:

__________

Jeg har læst de første par sider og bladret en del rundt i manuskriptet.

Først og fremmest vil jeg rose dit manuskript for sprogbruget. Du er enormt dygtig til at beskrive miljø, landskab og karakterer, så læseren tydeligt kan mærke det. Jeg synes konceptet fungerer godt. Den historiske reaktualisering gennem nutidens samfund er et stærkt greb, der bestemt virker naturligt på din tekst.

Jeg synes du bør overveje målgruppeaspektet. Jeg oplever, at manuskriptet ville have godt af at kunne læses af yngre læsere også. Jeg tror egentlig ikke, at det er nødvendigt med den store redaktion, for at denne mulighed virker mere oplagt. Der er nogle af dine voldsscener, som måske bør skaleres en smule ned, men derfra tror jeg, at den hurtigt vil kunne læses af personer helt ned til de tidlige teenageår.

Min vurdering:

Vi vil meget gerne indgå i et samarbejde om dit manuskript. Det er en gribende fortælling, som vi ser et klart potentiale i. 

______________

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *