Kongeklenodiet – bind 1

Min debutroman Kongeklenodiet er gået i dvale og afventer ny opsætning.

Du kan forudsbestille bogen her. Send mig en e-mail på forfatterthomasrudjensen@gmail.com, hvis du bare må eje bogen.

Anmeldelser

Den første korte anmeldelse jeg har modtaget af bogen fra et kendt forlag lød som følger (redigeret fra en personlig besked):

Historien er veldisponeret og virkelig velskrevet, og det fungerer godt med krydsklipning mellem fortidshistorien med Thor og Sigurd og nutidshistorien med Tim. Sproget er rigtig godt og malende, og det er flot billedsprog hele historien igennem. Manuskriptet er super velskrevet og velkomponeret. Forfatter-potentialet er lovende og sproget solidt.

T…….
👍

En modtaget e-mail fra en læser lyder (uredigeret):

Jeg er færdig med bogen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Den er mega spændende, godt og indlevende skrevet. En historik fra tre generationer fra samme egn og samme historie/ hemmelighed
.
🏼 svær at lægge fra sig

J…. R….
👍

En kollegas bedømmelse af bogen lyder (uredigeret):

Jeg sidder i sommerhuset på Endelave og arbejder, men jeg er også i fuld gang med din bog – den er vildt god!! Jeg har derfor været nødt til at placere den under min skærm og må først læse videre når dagens arbejde er gjort. Jeg er vild med dine overgange mellem kapitlerne, hvordan de griber ind i hinanden, så man først ikke lige helt ved hvor man er henne. Og også de meget små men kendetegnende vejingeniør-ting som fx “termoplast”… og så er den jo spændende!

J.. L……….
👍

En læsers bedømmelse af bogen lyder (uredigeret):

Så har jeg læst din bog Kongeklenodiet.

Jeg sidder og undrer mig over, hvordan en så stille og rolig mand kan have sådan en fantasi.

Genialt, hvordan de 2 historier i overgangene når kapitlerne skifter bliver flettet ind i hinanden, og så til sidst mødes i en og samme historie selv om der er en tidsforskel på ca. 700 år.

Det var meget spændende for mig at læse din bog, lige en fortælling der passer ind i mit univers. Jeg var revet helt med fra start til slut.

Man sidder med en masse tanker efter at have læst bogen, hvem ved, på et eller andet plan har sådan nogle begivenheder som du beskriver sikkert fundet sted, om det har været i Linå eller andre steder i landet kan jo være lige meget, selv om det er opdigtet historie, kan det jo sagtens være sandhed.

Rigtigt godt skrevet Thomas, den kan du være stolt af. Jeg glæder mig til at læse bog nummer 2, når den bliver færdig.

O.. R…….
👍

Og så naturligvis et stort tak til Hendes Majestæt Dronningen for hilsen 🙂

____________________________________________________________________________________

Handlingen:

En gruppe landevejsrøvere overfalder et følge og en formodet købmand ved en korsvej tæt på landsbyen Linde Høje på ruten mellem Viborg Tinge og Aros i sommeren 1340. Røveriet går grueligt galt, da følget viser sig at være trænede soldater. To unge landevejsrøvere og venner, Thor og Sigurd, flygter med livet
i behold og en skindtaske. Indholdet af tasken viser sig dog hurtigt at være af en værdi, som soldaterne ikke har tænkt sig at opgive så let. Med brutalitet og skræmmende effektivitet får soldaterne på kort tid landsbyidyllen til at blegne, og Thor og Sigurds venskab sat på alvorlige prøvelser. Nu går den dødelige jagt i landsbyerne og landskabet omkring korsvejen, hvor den nye kirke er under opførelse, og hvor de to venner er kendte ansigter. Deres eneste chance for overlevelse er sammenholdet og at forblive i det skjulte med deres værdifulde koster.

Tim vender tilbage til sin gamle fødeby, landsbyen Linå, efter nogle år i militæret. Med sin lokalhistoriske interesse og ønsker om at vende landsbyens negative udviklingsspiral, siden kommunalreformen har svedet al økonomi væk under landdistrikterne, finder han ud af, at landsbyens historiske kvaliteter gemmer
på flere hemmeligheder og skjulte dagsordener. Der går ikke lang tid, før Tim og barndomsvennen Simon har landsbyens hårdkogte bøller på nakken. Med tråde til historiske begivenheder fra anden verdenskrig og endnu ældre fund får Tim færten af et gammelt trosbånd, der går mange generationer tilbage, og som har sit udspring omkring landsbyens gamle kirke.

Titel: Kongeklenodiet

Forfatter: Thomas Rud Jensen

Forlag: afventer

Antal sider: 472

Genre: Spændingsroman sat i historiske rammer

Dramatis personae:

1340:
Thor (hovedperson)
Sigurd
Kirsten

Alfred
Tom
Jens
Kristian
Moldi
Karen
Mølleren
Frans
Fjenderne/soldaterne og ynglingen
m. fl.

1943:
Kongen
Dronningen
Jørgen
Siegfred
Bødlen

2014’ish:
Tim (hovedperson)
Simon

Jytte
Winnie
Dorit
Flemming
Munk
Sune
Benny
Uwe
Krejleren
Hr. Mason
Hr. Bak
Peter
Martin
Claus
Jakob
m. fl.